seksualiteit behoort ook jou toe

Seksualiteit is alles. Zonder seksualiteit zou jij er niet zijn. Zonder seksuele energie zou jij niet leven.
Wij allemaal, ja, ook jij, zijn seksuele wezens - en ja, jij kunt en wilt daar wellicht meer mee dan wat jij nu (nog) ervaart.

Het kan zijn dat jij al een eind bent gevorderd, maar op een punt bent beland dat je verder wilt, maar niet goed weet hoe.
Het kan ook zijn dat dit alles jou maar wat vreemd in de oren klinkt. Jij hebt weinig op met seks. Je vindt het maar vies, vervelend en lastig. Plezier heb je er nooit aan beleefd, of zó lang geleden dat je er niet meer bij kunt komen. Misschien ben jij één van de velen voor wie seks voornamelijk bestaat als misbruik, als gebruikt worden, als iets dat in de verste verte niets met liefde te maken heeft.

En toch ben je op deze site terecht gekomen en lees jij deze woorden. Op de één of andere manier wil je je verder verdiepen in de magie van (jouw) seksualiteit, of wil je kennismaken met de beginselen daarvan.
Diep in jou huizen vragen als:
• is er niet toch meer?
• waarom hou ik mezelf zo tegen?
• doe ik mezelf niet ernstig tekort?
• ontken ik niet juist datgene dat mij plezier en levenslust in het leven kan (terug)geven?

Het is goed als je jezelf deze (of andere) vragen stelt. Het betekent dat je de moed nog niet hebt opgegeven.
seksualiteit is het mooiste wat er is, juist omdat het aan de basis ligt van al wat het leven zo bijzonder maakt: creativiteit, vreugde, genieten, (persoonlijke/spirituele) groei. Bovendien is seksuele energie de bron van de eeuwige jeugd. Seksuele energie, mits goed gebruikt, mits puur en vrij, heeft zóveel positieve eigenschappen. Het heeft de kracht te verjongen, het leven te verlengen, ziektes te helen, jouw algehele lichamelijke en geestelijke welbevinden te bevorderen.
Dat zou jij misschien niet zeggen, want jouw bekkengebied lijkt wel dood, of in ieder geval uitgeblust. Maar dat hoeft niet zo te blijven. Heus, dat kan veranderen. Als jij dat wilt...

Overigens: heilige & helende seksualiteit heeft weinig tot niets te maken met wat jij in het dagelijks leven door de media als 'seks' en 'erotiek' voorgeschoteld krijgt. Het heeft niets te maken met porno en geilmakende standjes, maar alles met liefde, om te beginnen die voor jouzelf, en vanuit die zelfliefde, ook die voor een ander.

Dus? Wil je wat aan jouw situatie veranderen, lees dan hier verder, of vraag direct een (gratis) kennismakende Skype-sessie aan.
(On)officieel

De manier waarop ik werk is niet alleen intensief, maar wijkt ook af van de doorsnee programma's voor surrogaat partnerschap, die gevestigde centra als ICASA (Verenigd Koninkrijk) and IPSA (VS) aanbieden. Zij werken veelal in een serie van (meestal) acht korte sessies met een "sexological bodyworker", aangevuld met voorafgaande en/of opeenvolgende sessies met een gekwalificeerde psychotherapeut / seksuoloog.
In mijn geval werk ik alleen (waar nodig -middels Skype-sessies- bijgestaan door evenzeer gekwalificeerde mensen in Nederland). In de praktijk komt het erop neer dat wij -jij en ik- gedurende één of twee weken samen werken in een buitengewoon intensief, non-stop-programma.

Wat ik doe, is jou aanraken vanuit puurheid.
Mijn enige doel: heling d.m.v. heilige seksualiteit. Zodra seksualiteit uitgaat van waarachtige liefde en niet gaat om het gebruiken van de ander, maar juist om samen tot iets groters te groeien, wordt seks heilig.
Heilig, zoals die in het oude Egypte was, zoals Jesus die beleefde met Maria Magdalena, zoals die in tantra in het verre oosten beoefend werd.
Heilig, omdat seksuele energie helende, naar spiritualitet transformerende energie is, energie die bruggen kan slaan naar het nieuwe in onszelf en daarbuiten, en een brug naar het eeuwige leven, naar het goddelijke in onszelf.
Wat er met jou gebeurt tijdens deze avontuurlijke en helende ontdekkingsreis, is dat jij helemaal jezelf kunt zijn, zowel in de pijn als in het fijn. Je hoeft je niet beter/mooier voor te doen dan je bent, want je mag er helemaal zijn, precies zoals jij bent - een wezen in voortdurende verandering en groei.

Meer over mij, vind je hier en in Michael - overpeinzingen over tantra)
Of hoe anderen mij hebben ervaren.

Een eerste begin maak je door een (gratis) kennismakende Skype-sessie aan te vragen.
Iets voor jou?

Je bent hier natuurlijk niet voor niets terecht gekomen. Je leest deze pagina omdat er iets in jou is, dat jou zegt dat er wat moet gebeuren, dat er nodig iets moet veranderen.
Het is echter belangrijk om te weten waarom jij hier bent. Ben je hier omdat jij vindt dat er iets in jou verandering/groei behoeft, of omdat anderen (jouw partner, vriend of vriendin) jou dat hebben gezegd. Als dat laatste het geval is, ga dan weer terug, ga iets anders doen, en kom pas weer hier terug zodra jijzelf vindt dat het tijd is.

• Het kan zijn dat je op het vlak van seksualiteit weinig ervaring hebt en het moeilijk vindt daarin stappen te ondernemen.
• Wellicht heb je redelijk (veel) ervaring, maar ben je op een dood punt belandt, waarop je niet goed weet hoe verder te komen.
• Het kan zijn dat je al jaren ongelukkig getrouwd bent en 'het' alleen doet omdat hij zo graag wil, of dat je 'het' zelfs al helemaal afgezworen hebt.
• Misschien ben je als kind misbruikt geweest, of heb je als puber of later met geweldadige seks te maken gehad.
• Misschien is het zo dat jij alleen kennis hebt gemaakt met mannelijke vormen van seksualiteit, waarin het vaak meer over macht gaat, of waarin de verbinding tussen hart en geslacht vaak minimaal is.
• Het kan zijn dat jou lichaam verkrampt als het (weer) zover is. Vaginisme kan daarvan een signaal zijn, of de afwezigheid van natuurlijke lubricatie.

Wat jouw lichaam jou ook duidelijk maakt, het hoeft niet zo te blijven. Jouw lichaam kan helen - jij kunt helen. Maar alleen als jij dat zelf wilt, als jij dieper wilt voelen, als jij echt wilt leven.

Uiteindelijk kunnen we pas na een intake beslissen of het traject van sexual healing dat ik jou kan bieden, ook echt iets voor jou is. Tot dat moment zul je dat zelf moeten doen.

Wat jou nu wellicht kan helpen zijn vragen als...
• ben ik nog wel eens echt gelukkig?
• ben ik blij met mijn liefdesleven? Met mijn partner? Met de manier waarop ik intimiteit beleef?
• voel ik mij gefrustreerd?
• durf ik nog te voelen? Zoek ik afleiding in televisie, alcohol, eten, enz., om maar niet te hoeven voelen?
• durf ik me nog met een ander (m/v) te verbinden, of ben ik bang afgewezen te worden?


De echte vragen en echte antwoorden vind je niet op deze site, maar in jouzelf. Ga naar binnen, open je hart en leg van daaruit de verbinding met jouw geslacht, de bron van jouw levensenergie. En voel, En voel nog dieper. Voel wat goed is voor jou, voel wat jij nodig hebt. Niet voor de ander, maar alleen voor jou. En onderneem dan actie. Dat kan jij alleen doen. Niemand anders.

Wil je weten hoe een traject er bij mij uit zou kunnen zien, klik hier.
En de tarieven vind je hier.
Hoe kan zo'n traject er uitzien?

Als je verder wilt, kies je voor een intensief traject. Ik woon namelijk niet bij jou om de hoek, maar vertoef op het Spaanse schiereiland, om precieser te zijn in het noordwesten, net boven Portugal. (Het dichtbijzijnste vliegveld is dat van Santiago de Compostela.
Het nadeel is dat je daar dus naar toe zult moeten.
Het voordeel is dat je je dan helemaal commiteert door afstand te nemen van het oude en bekende. De omgeving is nieuw, het klimaat hier doorgaans een stuk warmer en droger dan thuis. En het is er rustig, héél rustig. Allemaal omstandigheden waardoor je het 'oude', en datgene dat jou zo tegenhoudt, wellicht makkelijker los kunt laten.
Hier vind je meer informatie over mijn plek.

Wat kan ik jou bieden?
Ik help jou met problemen met intimiteit, relaties, seksualiteit, communicatie en liefde voor jouzelf en voor jouw lijf. Ook als jij een verleden hebt met misbruik, of anderszins nare ervaringen hebt met seksualiteit, kan ik jou helpen.
Uitgangspunt is dat ook jij het verdient liefde te krijgen in een liefdevolle relatie. Die relatie bereiken jij en ik in een begrensde periode, met een begin, een midden en een slot - een sterk transformerende tijd, voor jou en voor mij.

Sommige problemen zijn van fysieke aard. Vermoed je dat ze dat zijn, bezoek dan een arts en kijk of die jou verder kan helpen.
Wat ik voor jou kan doen, is jou bijstaan bij niet-fysieke klachten.
Veel problemen die zich op seksueel gebied uiten, hebben weinig van doen met seksualiteit per se, maar komen voort uit gebrek aan (seksueel) zelfvertrouwen, frustratie, afwijzing, enz. - gevoelens die genieten van seksuele gevoelens kunnen belemmeren.
Onze dagelijkse sessies ondersteunen de opbouw van jouw zelfvertrouwen, van sociale en communicatieve vaardigheden, en van sensualiteit en fysieke en emotionele intimiteit. Dit gebeurt d.m.v. ademhalingstechnieken, en oefeningen in ontspanning en sensueel en seksueel aanraken (zowel ontvangen als geven).
Aanraking kan heel diepe emoties en herinneringen triggeren. Door ze toe te laten en te ervaren, is het mogelijk de daarmee gepaard gaande pijn en terughouding te overwinnen. Alles in de relatie is gebaseerd op wederzijds respect, liefdevolle zorg en tederheid - ingebed in veiligheid. Dát wat er tussen ons gebeurt, blijft tussen ons.

Jij kan bereiken dat je ...
• meer zelfliefde voelt
• je meer op je gemak voelt bij mannen
• je meer op je gemak bent in intieme situaties
• een dieper contact en betere relatie hebt met jouw lijf
• oude normen en waarden omtrent seksualiteit loslaat
• minder snel in angst schiet
• een toename van sensitiviteit en lichaamsbewustzijn ervaart
• ongewenste maagdelijkheid overkomt
seksualiteit met jouzelf en anderen verbetert
• jouw seksuele problemen overwint
• jouw seksuele potentieel verder ontwikkelt
• meer zelfvertrouwen krijgt tijdens het minnen, waardoor je een betere minares wordt


Intake
In alle gevallen beginnen we met een uitgebreide intake. Die begint met een mail waarin jij mij vertelt wat er volgens jou speelt. Na die mail volgen één of meerdere skypesessies, belangrijk om te voelen of ons contact kloppend is. Pas dan beslis jij of jij wilt komen en plannen we een periode. Ook na het traject kan je bij mij terecht voor nazorg.
Bij het invullen van het traject is niet alleen van belang wat jij wilt bereiken, en hoe snel. Maar ook:
• Welke weerstanden kom je tegen en hoe ga je daarmee om?
• Wat speelt er zoal, waar ben je je bewust van, wat vermoed je?
• Waarvan wil je je bevrijden en wat heb je daarvoor over?


In de praktijk leggen wij het te volgen traject samen vast. Want iedereen is weer anders en behoeft een letterlijk op haar lijf geschreven aanpak.

Het gaat in het traject niet alleen over hoe jij je in jouw seksualiteit ontwikkelt, maar nog veel meer in hoe jouw ontdekking van (aspecten van) jouw seksualiteit, van jouw vrouw-zijn, jou een ander beeld geeft van jouzelf - en daardoor van de jou omringende wereld. Je zult zien dat je verandert, dat je daarna waarschijnlijk sterker staat, dat je makkelijker contacten aangaat.

Heling
Gedurende dat hele proces ben ik er voor jou, ik begeleid jou, en daag jou uit jezelf te ontdekken. Dat doe ik door mijzelf aan jou te geven, en jou voortdurend te confronteren met dat wat jou tegenhoudt te zijn wie jij in wezen bent.
Daarbij zal ik gebruik maken van elementen uit oosterse spirituele scholen als tantra en tao. Maar het wordt nooit zweverig, we blijven te allen tijde geaard, in het hier en nu, daar waar de heling plaatsvindt. Het is ook niet zo dat we van vroeg tot laat oefeningen doen.
Behalve dat we allerlei meditaties en enquiries doen, eten/koken we samen, en maken we wandelingen. En soms, als dat jouw processen kan bevorderen, onderneem jij dingen alleen, ga je in je eentje op pad, de natuur in, de berg op, al-een met jouzelf en dat wat er in jouw hart plaatsvindt aan turbulentie en aan heling.
Al met al is dit een proces van 24/24, waarbij jij je natuurlijk terug kunt trekken als dat voor jou beter is. Maar zodra jij voelt dat ik aan jouw proces weer een bijdrage kan leveren, ben ik er weer voor je.

Tantra
Wat mij helpt er voor jou te zijn, zijn de lessen die tantra mij heeft geleerd: het uit het oordeel gaan, bijvoorbeeld, het in het moment zijn, het nu waarin dát wat is, er helemaal mag zijn, zonder dat daar hechting bij komt kijken. Dat laatste is razendmoeilijk, maar is wel de basis van waaruit ik jou help in jouw heling, en de basis van waaruit jij jouzelf toestaat geheeld te worden.

Wat tantra mij ook geleerd heeft, is dat het in wezen niet om 'liefde' gaat, maar dat dát wat er is, als er eenmaal een diepe verbinding ontstaat, wel degelijk 'liefde' is, de mooiste en diepste liefde die er kan zijn: liefde zonder oordeel, zonder hechting, zonder bezitsdrang. Onvoorwaardelijke liefde, geven om de ander zoals hij/zij is, zonder daar eisen aan te willen stellen.
De verbinding die wij tijdens een intensive aangaan, gaat bijzonder diep en is in alle aspecten 'echt' en puur, maar is tevens nadrukkelijk van tijdelijke aard. De laatste dag van onze ont-moeting sluiten we af met een ritueel om wat er aan hechting is, los te kunnen laten.

Intensiteit
Afhankelijk van wat jij wilt bereiken, en hoe snel, werken wij op mijn locatie in Spanje in een intensief traject aan de heling van jouw zijn. Heel soms kan het handig zijn dat jouw vaste partner bij dit traject betrokken wordt. In dat geval werken we deels met z'n tweetje en deels met z'n drietjes.
De basis voor een helingstraject is dat we er met z'n tweetjes aan werken. En dat je er helemaal voor gaat, dat je jouw angsten aangaat en in het diepe duikt. Dat kan ook eigenlijk niet anders als je ervoor naar Spanje gaat. De beste manier om alles aan te gaan, is een 15-daagse intensive. Is dat niet mogelijk door bijvoorbeeld kinderen of werk, kies dan voor een intensive van 8 dagen of anderhalve week en bezie of je op een later tijdstip nog een tweede week kunt komen.
Het kan ook zijn dat je er na een aaneensluitende periode van twee weken nog niet bent. Schroom niet om later nog eens terug te komen voor een vervolgtraject van één of twee weken. In de praktijk wordt de eerste dag van een 15-daagse intensive benut om aan te komen (dat kan met kennismakingsoefeningen), en bevat de laatste dag alleen de afsluitende evaluatie. Afhankelijk van de intensiteit van de processen en de te nemen obstakels proberen we de dertien overblijvende dagen van minimaal twee en maximaal drie rustdagen, waarin het e.e.a. kan indalen. (Een 8-daagse intensive bevat in de regel één rustdag.)